De 5 redenen om voor een fitnessvakantie te kiezen

De zomervakantie-periode komt er weer aan! Wat wordt het dit jaar? Wellicht wil je naast goed uitrusten ook lekker eten en drinken, maar niet kilo’s aankomen tijdens je vakantie. Heb je al een fitnessvakantie overwogen? Dat is een vakantie waar je elke dag deel kunt nemen aan een paar trainingen, gezonde maaltijden krijgt geserveerd en waar er voldoende ruimte is om volledig tot rust te komen in een geweldige omgeving.

Als je mensen vertelt dat je een yogaretraite (of yogaretreat) op Ibiza gaat doen, krijg je enthousiaste reacties. Heerlijk even tot rust komen op het magische eiland en goed bezig zijn met lichaam en geest. Als je echter meer van fitness en gezond eten houdt, dan waren er weinig tot geen alternatieven. Raar eigenlijk, want als je het hele jaar bewust met je lichaam en voeding bezig bent, wil je dat in je vakantie toch vasthouden? Wij geven 5 redenen waarom je voor een fitnessretraite (fitnessretreat of gewoon fitnessvakantie) naar Ibiza zou moeten kiezen.

# 1 Je shape vasthouden tijdens een fitnessvakantie

Eindelijk heb je die ‘summer-body’ waar je van droomde en dan breekt de zomer aan. De tijd om al jouw inspanningen van het hele jaar in de sportschool te showen! Maar waarom deze shape laten verslappen? Door elke dag lekker buiten te sporten en actief te zijn, zorg je er voor dat je shape behouden blijft. Combineer dat met gezonde voeding en veel drinken en je shape zal nog langer behouden blijven, want voeding is natuurlijk de belangrijkste factor als het gaat om een goede shape. Op vakantie is het vaak lastig deze discipline vast te houden. Vaak door overmacht, want de sportschool in het hotel blijkt bij aankomst meer op een bezemkast te lijken dan op de gym die je op de foto zag en het ‘gezonde buffet’ waarmee geadverteerd werd, blijkt te bestaan uit doorgekookte groentes en vlees waar de olijfolie vanaf druipt… Dat kan anders! Tijdens een Super Fit Holiday (fitnessvakantie) zorgen we voor een actief programma met in de ochtend yoga om je spieren los te maken, daarna een fitness groepsles variërend van HIIT training tot kickboks workouts en veel meer. De maaltijden worden bereid door een chefkok die werkt met gezonde, lokale producten en die veel ervaring met koken voor sporters heeft. Je shape vasthouden kunnen we bijna niet makkelijker maken!

#2 Actief zijn en blijven tijdens je fitnessvakantie

Als je gewend bent om in je dagelijkse leven lekker bezig te zijn met werk, sport en je sociale leven, dan kan de vakantie soms voelen alsof je keihard op de rem trapt. Als je in de auto keihard op de rem trapt en tot stilstand komt, kost het weer even voor je weer op gang bent gekomen en je weer lekker doorrijdt. Zo is het ook als je uit je drukke en regelmatige leven op vakantie gaat en van het ene op het andere moment niets meer doet. Andersom heb je het na de vakantie. Als dan je drukke leven weer begint, is het vaak lastig om weer de switch te maken en actief te worden. Wat langzaam op gang komen op het werk vinden de meesten niet zo’n enorm probleem, maar niet zo snel weer in je sportritme komen, kan vervelend zijn. Dus waarom tijdens je vakantie niet gewoon door blijven trainen? Een fitness vakantie is dan ideaal, want je eet gezond, je traint elke dag en er is voldoende ruimte om te ontspannen en je eigen gang te gaan. Je komt energieker terug van je fitness vakantie dan je zou vermoeden!

#3 Gelijkgestemden ontmoeten

Herken je het dat je binnen je vriendengroep de enige bent die bewust met voeding en training bezig is? Tijdens een vakantie kan dat wel eens frustrerend zijn. Vooral als jij niet de hele dag stil op een strand wil liggen, maar je vrienden wel. Tijdens een fitnessretreat ontmoet je sportievelingen net als jij! Je bent vast ook niet de enige die een assortiment supplementen heeft meegenomen. En dat je liever water drinkt dan een biertje en dat je in het beklimmen van een trap een wedstrijdje ziet, zal niemand gek vinden. Maar ben je (nog) niet zo intensief met sport bezig, maar wil je gewoon actief en gezond bezig zijn, dan is het ook geen probleem, met elkaar sporten motiveert sowieso en je hebt rustig de tijd om tips and tricks te verzamelen!

Voor singles of solo-reizigers zijn de vakanties van Super Fit Holidays uitermate geschikt. De maaltijden nuttigen we met zijn allen aan een grote tafel, er is een sociaal-actief programma waar je elkaar beter kunt leren kennen, maar je hebt ook voldoende ruimte om je eigen gang te gaan. We bieden kamers met aparte bedden en het is mogelijk om, tegen bijbetaling, een kamer alleen te reserveren. Vraag gewoon even naar de mogelijkheden.

Kortom, een Super Fit Holiday is gewoon super gezellig en motiverend, op welk niveau jouw fitnessniveau ook ligt.

#4 Een geweldig en veelzijdig eiland

Jezelf een week opsluiten in de sportschool en dat een fitnessvakantie noemen kan, maar dan moet je zelf nog je trainingen verzinnen, heb je geen chef kok die drie maaltijden per dag klaar maakt (plus een snack) en zit je gewoon weer met het vaste clubje in de gym te praten… Plus dat je het gevoel mist van er echt even ‘uit’ te zijn, zoals je dat hebt als je naar het buitenland gaat. Daarbij komt nog dat je het Ibiza-gevoel mist, want dat is echt magisch. Naast het wel bekende nachtleven heb je er geweldige stranden, de meest relaxte strandtentjes, de mooiste zonsondergangen en leuke steden en dorpjes. Dus als je op de vrije dag tijdens de fitness vakantie er op uit wilt trekken, heb je volop keuze. De sfeervolle en luxe finca voor de Super Fit Holidays bevindt zich vlakbij Sant Antoni, met het bekende Cafe del Mar waar je schitterende zonsondergangen kan bewonderen met relaxte muziek op de achtergrond. Daarnaast is de locatie dichtbij alle uitvalswegen. In amper een half uur zit je in het rustige noorden van het eiland op een afgelegen strandje te chillen. Naast het fitnessprogramma is er nog voldoende tijd voor uitstapjes, we adviseren dan ook vooral om het eiland te ontdekken.

fitnessvakantie handstand

#5 Een actief programma

Wat is een fitnessvakantie zonder actief programma? We hebben een afwisselend programma samengesteld samen met (Nederlandse) toptrainers op het eiland. Want hoe vaak heb je trainers die onder andere bekende DJ’s, top voetballers en de top van de modellenwereld trainen? Op Ibiza kan het. Het programma bestaat eigenlijk uit 3 soorten activiteiten: diverse fitnesstraining, yoga en sociale activiteiten. Qua fitnesstrainingen wisselen we HIIT (High Intensity Interval Training) af met kickbokslessen, bootcamps en kettlebell trainingen. Daarnaast bieden we een paar flow yoga-sessies om de spieren te strekken en het hoofd leeg te maken. De sociale activiteiten bestaan bijvoorbeeld uit een boottocht naar mooie plekken om te zwemmen en snorkelen, een kajaktocht bij zonsondergang en verschillende hikes. Daarnaast is op de locatie een groot zwembad, een enorm stuk grond waar je kunt rennen en klimmen, dus je hoeft tijdens deze fitnessvakantie geen moment stil te zitten!

Voel jij de vakantie-vibe al opborrelen?

Lijkt het jou ook super om tijdens je vakantie actief bezig te zijn met fitness en voeding en leuke, actieve uitstapjes te doen met leuke mensen?

Dan is een Super Fit Holiday echt iets voor jou! Bekijk vooral even het programma en de locatie waar we verblijven, die is namelijk magisch. En lees vooral onze FAQ en volg ons op Instagram en als je daarna nog vragen hebt, app of mail even. Contactgegevens vind je hier.

We hopen dat jij deze vakantie net zo Super Fit vindt als wij!

Direct boeken? Dat kan via de button hieronder…

BOEK JOUW SUPER FIT HOLIDAY