De beste manieren om tijdens je vakantie in shape te blijven

Voor de één is een vakantie een tijd om compleet niets te doen, maar voor veel mensen met een actieve levensstijl kan de vakantie iets frustrerend zijn. Voornaamste reden hiervoor is omdat het lastig is om in je trainingsritme te blijven. En ook al heb je een hotel met een gym uitgekozen, dan is het nog maar de vraag hoe die uitgerust is. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je op vakantie actief kunt zijn en in shape kunt blijven.

Zoek voor vertrek een sportschool die bij je past

De fitnessfaciliteiten in hotels zijn over het algemeen niet de best uitgeruste gyms. Vandaar dat je het beste voor vertrek al research kan doen naar een goed fitnesscentrum die aansluit bij jouw wensen. Een zoektocht op Google levert vaak genoeg resultaten en reviews, al kun je ook op de diverse fitnessfora zoeken naar persoonlijke ervaringen. Om een goed beeld te krijgen van een gym kun je op de Facebookpagina of het Instagram account van het fitnesscentrum kijken voor meer foto’s. Tip, zoek ook eens op de hashtag met de naam van het fitnesscentrum, zo vind je foto’s van leden die vaak een eerlijk beeld geven van de locatie.

BOEK NU JOUW FITNESSVAKANTIE
Fitnessvakantie Ibiza

Neem eigen equipement mee

Als je gaat vliegen is het natuurlijk niet aan te raden kettlebells mee te nemen, maar gelukkig zijn er tegenwoordig veel alternatieven. Een springtouw of weerstandselastieken nemen weinig ruimte in en zijn zeer effectief om mee te trainen. Groot voordeel is dat je niet naar een sportschool hoeft, dat je lekker op het strand of naast het zwembad kan trainen en je zeer veel oefeningen kunt doen. Gaat er een reisgenoot mee? Dan is een handdoek in combinatie met de reisgenoot een perfecte manier om te trainen. De reisgenoot gaat aan de andere kant van de handdoek hangen of trekken en zorgt zo voor de weerstand. Gegarandeerd dat je met z’n tweeën een leuke work-out hebt waarbij je elkaar goed kan uitdagen!

Focus op cardio tijdens de vakantie

Hardlopen, fietsen, kajakken, mountainbiken… Er zijn genoeg activiteiten te verzinnen op vakantie die leuk zijn en waarbij je wat van de omgeving ziet. Bijkomend voordeel: het is goed voor je conditie. Uiteraard kun je in alle activiteiten challenges bouwen zoals een race naar een volgend dorpje, een zwemwedstrijd of wie het eerst de top van de berg heeft bereikt. Wissel vooral het (hard)lopen, fietsen en andere activiteiten af, zo ervaar je de omgeving op verschillende manieren.

activiteiten Super Fit Holidays

Pak de nodige rust

Tijdens de vakantie kan je natuurlijk er ook voor kiezen om je lichaam even rust te geven. Kleine blessures kunnen herstellen en je kunt je weer opladen om na de vakantie weer hard er tegen aan te gaan. Zeker als je kleine pijntjes hebt is dit aan te raden. Neem dan ook tijdens de vakantie fijn wat massages en zorg er voor dat je gezond eet zodat je optimaal kunt herstellen. Heb je deze kleine pijntjes niet, dan is de noodzaak om rust te nemen er minder. Dan kun je lekker actief aan de slag tijdens de vakantie.

Laat je verwennen tijdens een fitnessvakantie

Heb je geen zin om zelf je trainingen te gaan regelen en jezelf te motiveren om naar een sportschool te gaan? Dan kan een fitness vakantie een uitkomst bieden. Elke dag krijg je uitdagende trainingen door personal trainers die je anders laten trainen dan je gewend bent, even de patronen doorbreken. Qua eten hoef je je tijdens een fitnessvakantie geen zorgen te maken. Er staan chefs klaar om gezonde maaltijden te bereiden voor de groep. Zo eet je gezond zonder dat het al teveel moeite kost. De aanwezige voedingskundige kun je aanschieten om samen je voedingsbehoefte te berekenen of om advies te vragen over voedingssupplementen. Een fitnessvakantie is een beloning voor jezelf waarbij je je lekker nergens druk om hoeft te maken. Zo kom en blijf je in shape tijdens je vakantie.

Als je kiest voor een fitnessvakantie, let dan wel op dat het een vakantie is die bij je past. Bij Super Fit Holidays staan altijd 4 kernwaardes centraal: Fitness, Voeding, Fun, VAKANTIE! Want na een jaar hard werken moet je ook vakantie kunnen vieren, vandaar dat alcohol bij ons niet is verbannen zoals bij andere retreats (het is alleen niet bij de prijs inbegrepen), we het aanmoedigen om feestjes te bouwen of te bezoeken en we de groepssfeer lekker aanjagen. Verder kennen we Ibiza vrij goed en kunnen je dus ook van dienst zijn met massages en schoonheidsbehandelingen bij de villa (tegen meerprijs), advies over restaurants, bars en clubs en noem maar op. Kortom, als je een fitnessvakantie wilt beleven, maak er dan een Super Fit Holiday van op Ibiza, want tegen een scherpe prijs krijg je een VIP verblijf.

Waarom heb jij nog niet geboekt? Het kan via deze link!

BOEK NU JOUW FITNESSVAKANTIE
Sport op vakantie